به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، پس از جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل که با وتوی آمریکا به بن بست کشیده شد، نماینده آمریکا اقدام کشورش در جلوگیری از عضویت کامل فلسطین را توجیه کرد.
در همین ارتباط نیز، نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل مدعی شد که عضویت فلسطین تنها از طریق مذاکره مستقیم با اسرائیل و تحت حمایت آمریکا صورت خواهد گرفت.
به ادعای نماینده آمریکا، فلسطین عناصری را که واجد شرایط عضویت در سازمان ملل باشد، برآورده نمیکند و واشنگتن همچنان بر «راهحل دو کشوری» تاکید دارد.
همزمان وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از آمریکا به دلیل استفاده از حق وتوی خود در سازمان ملل تمجید کرد و ادعا کرد: پیشنهاد به رسمیت شناختن کشور فلسطین پس از حمله هفت اکتبر پاداشی برای تروریسم است.
وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در ادامه اظهار داشت: به ایالات متحده برای استفاده از وتوی خود در شورای امنیت در برابر پیشنهاد عضویت فلسطین در سازمان ملل تبریک می گویم.
همزمان وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا با واکنشهای منفی مختلفی روبرو شده است.
۱۲ کشور به پیش نویس قطعنامه شورای امنیت برای پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رأی مثبت دادند و دو کشور رأی ممتنع دادند. گفته شده است که سوئیس و انگلیس در این نشست شورای امنیت رأی ممتنع دادند، در حالی که فرانسه با رأی مثبت موافقت کرد تا فلسطین را به عنوان کشور عضو سازمان ملل بپذیرد.
وزیر امور خارجه ایرلند در واکنش به وتوی آمریکا اعلام کرد که از نتیجه رأی گیری در شورای امنیت درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل ناامید هستم.
به گفته وزیر امور خارجه ایرلند، کشورش از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل حمایت میکند و اکنون زمان آن فرا رسیده است که فلسطین جایگاه شایسته خود را در میان کشورهای جهان به دست آورد.
همچنین نماینده فلسطین در سازمان ملل اعلام کرد که ما استفاده ایالات متحده از حق وتو برای جلوگیری از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را محکوم میکنیم.
نماینده الجزایر در سازمان ملل نیز اعلام کرد که شکست پیش نویس قطعنامه پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل باعث شرمندگی دائمی سازمان ملل خواهد شد.
نماینده روسیه در سازمان ملل هم در واکنش به وتوی آمریکا علیه قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل گفت: شرم بر آمریکا بابت مانع شدن در برابر اراده بین المللی، زیرا آمریکا و اسرائیل در حال برهم زدن روند تاریخ هستند.
از سوی دیگر، نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست شورای امنیت برای بررسی اعطای عضویت کامل سازمان ملل به فلسطین گفته بود: مردم فلسطین همواره قربانی حوادث و تصمیمات بین المللی بودهاند که خود در آن نقشی نداشتهاند.
وی افزود: از سال ۱۹۸۸ رهبری (تشکیلات خودگردان) تمایل خود را برای پایان دادن به درگیری نشان داده و امتیازات تاریخی داده است. مناقشه فلسطین و اسرائیل از مرزهای دو طرف فراتر رفته و به مناطق دیگر نیز کشیده شده است.
همچنین دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی در نشست شورای امنیت برای بررسی اعطای حق عضویت کامل به فلسطین در سازمان ملل گفت: خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد و تنها یک اشتباه لازم است تا به یک درگیری گستردهتر و ویرانگر تبدیل شود.
نظر شما